GASTSTAD

In oktober kleuren de Gentse winkelstraten volledig Belgisch! Dit jaar is Gent de trotse gaststad van de Week van de Belgische Mode. Gent bruist van lokale ondernemers en winkels met een groot hart voor Belgisch design en organiseert daarom samen met de Gentse handelaars tal van activiteiten: van een modeshow onder de stadshal tot een heuse shoppingroute en zelfs een podcast met Evy Gruyaert.

Belgische merken op de catwalk

Ontdek op zondag 1 oktober verschillende Belgische merken van Gentse winkels tijdens een unieke modeshow onder de Stadshal. Gentenaars tonen er Belgische creaties voor ieders stijl, budget en voorkeur. Belgisch voor iedereen dus! Meer informatie via www.gentenmeer.be/shopopzondag

Ik Koop Belgisch-shoppingroute

Bij de deelnemende handelaars – te herkennen aan de ronde raamsticker met ambassadrice Evy Gruyaert – vind je het plan voor de Ik Koop Belgisch-wandeling. De wandeling voert je doorheen het stadscentrum langs leuke, lokale shops waar je de nieuwste herfst- en wintercollecties kan ontdekken. Tijdens de wandeling maak je bovendien kans op een waardebon van 200 euro als je mee doet aan de etalagewedstrijd

Exclusieve Eva Mouton-totebag
Shop tijdens de Week van de Belgische Mode in een van de deelnemende handelaars en ontvang een limited-edition totebag ontworpen door onze Gentse trots Eva Mouton.

 

Podcast met Evy Gruyaert

In het kader van Week van de Belgische Mode lanceert middenstandsorganisatie PuurGent samen met de Gentse winkels de eerste aflevering van de Podcast ‘Gentse (s)makers’. Samen met Evy Gruyaert ontdek je de verhalen van drie Gentse makers. Waarom kozen zij voor Gent? Wat maakt Gent zo uniek? Van waar ontstond de passie en liefde voor hun product? Vanaf 1 oktober te beluisteren via Spotify.

IN SAMENWERKING MET

VOLG ONS OP